Expo Hannah van Luttervelt

Expo Julie van der Boorn

SBK - Deelnemer Yksi Expo

Expo Social Label

Stichting Zilver Werk - deelnemer Yksi Expo

Daria Biryukova - Deelnemer Yksi Expo

Vrienden - deelnemer Yksi Expo

Tristan Frencken - Deelnemer Yksi Expo

Heetman Patijn - deelnemer Yksi Expo

Leonie Werts - deelnemer Yksi Expo

Aleksandra Gaca

Ben Hoek

String

2014 Bruisende broedplaats Sectie C toont werk bij

Ode aan creativiteit en vakmanschap


Sectie C, een voormalig complex van kantoren en fabriekshallen aan de oostelijke rand van Eindhoven, geeft huisvesting aan ateliers van tientallen ontwerpers en kunstenaars. Van 24 april tot en met 5 augustus toont Yksi Expo in de Black Box werk van uiteenlopende bedrijven en creatieven uit deze bijzondere broedplaats. Samen met beelden van Maarten Coolen, die de moderne ambachtslieden van Sectie C wist te vangen in zijn fotodocument ‘Het Menselijk Bedrijf’.


Vonkenregens, klodders gips, verfdampen en de geur van printers vullen de ruimtes. Het lijkt een labyrint van donkere kamers, verstilde ateliers, bulderende werkplaatsen en geestverruimende bureaus. Het borrelt en bruist van creativiteit en vakmanschap bij Sectie C, een industrieterrein langs het spoor in Tongelre, aan de oostkant van Eindhoven. In een aantal voormalige kantoren en fabriekshallen, in totaal 20.000 vierkante meter, bevinden zich de werkplaatsen van tientallen uiteenlopende creatieve bedrijven, designers en kunstenaars.
Maarten Coolen ving de moderne ambachtslieden die hier werken in zijn fotodocument ‘Het Menselijk Bedrijf'. Yksi Expo laat zijn opnamen zien, samen met een aantal resultaten van de noeste arbeid.

 

Met deelnemers: Nacho Carbonell, Tessa Koot, Sander Wassink, Jelle Mastenbroek, Niels Hoebers, Esther Jongsma, Kirstie Van Noort, Martijn Koomen, Akko Goldenbeld, Rob Van Kaam, Ben Hohmann, Lucie Jansen en Mies Loogman.

 

Het is de eerste keer dat een grote groep van Sectie C gezamenlijk exposeert op een externe locatie, De Black Box van Yksi.