Expo Hannah van Luttervelt

Expo Julie van der Boorn

SBK - Deelnemer Yksi Expo

Expo Social Label

Stichting Zilver Werk - deelnemer Yksi Expo

Daria Biryukova - Deelnemer Yksi Expo

Vrienden - deelnemer Yksi Expo

Tristan Frencken - Deelnemer Yksi Expo

Heetman Patijn - deelnemer Yksi Expo

Leonie Werts - deelnemer Yksi Expo

Aleksandra Gaca

Ben Hoek

String

2017 Expo Wendy Andreu

Made in Eindhoven I inspirerende exposities van jong Eindhovens talent

 

Wendy Andreu: communiceren door Materiaalgebruik

 

Wendy Andreu is een ontwerper van het ambacht. Zij communiceert door middel van de materialen die ze gebruikt. Door hiermee te experimenteren, vindt ze verrassende resultaten die vertaald kunnen worden in functionele ontwerpen. Wendy Andreu presenteert haar werk vanaf 22 november tot en met 28 januari 2017 bij de ingang van Yksi Expo en Winkel.

In de reeks ‘Made in Eindhoven’ laat Yksi Expo in een roulerende expositie werk zien van jonge ontwerpers uit deze stad. Dit keer heeft Max Lipsey het stokje doorgegeven aan Wendy Andreu.

Cum Laude
Ze werd geboren in 1990 in Oloron-Ste-Marie, Frankrijk en studeerde dit jaar cum laude af aan de Design Academy Eindhoven.
Andreu vindt het interessant om op een open manier bruggen te slaan tussen materie, mensen en ruimte. In haar onderzoek zijn de verbindingen van materialen even belangrijk als het concept. Door de nauwkeurige, perfecte uitvoering ontstaan esthetisch prachtige stukken.

Regen
Op de eindexamenshow van de Design Academy afgelopen oktober presenteerde Andreu haar collectie waterproofjassen, -hoedjes en -rugtassen ‘Regen’. Om een metalen mal windt ze touw. Dit smeert ze in met watervaste latex, haalt het weer van de mal af en draait het binnenstebuiten.
Daarnaast toont Andree ook andere projecten zoals Under Tension, The Bounce, Kamchatka, Membrane en Hidden Qualities.