Expo Hannah van Luttervelt

Expo Julie van der Boorn

SBK - Deelnemer Yksi Expo

Expo Social Label

Stichting Zilver Werk - deelnemer Yksi Expo

Daria Biryukova - Deelnemer Yksi Expo

Vrienden - deelnemer Yksi Expo

Tristan Frencken - Deelnemer Yksi Expo

Heetman Patijn - deelnemer Yksi Expo

Leonie Werts - deelnemer Yksi Expo

Aleksandra Gaca

Ben Hoek

String

Expo Social Label

The Square | inspirerende exposities met werk van Nederlandse ontwerpers


Social label - beweging via design denken

 

Van 13 januari tot en met 11 maart is bij Yksi Expo de collectie van Social label te zien. De producten van Social label vertellen een verhaal, vormen een middel om talenten te laten zien, om mensen trots te laten zijn op wie ze zijn en wat ze maken. Samen met toonaangevende kunstenaars, designers, zorgorganisaties en bedrijven bouwt Social label niet alleen aan een collectie van uiteenlopende producten maar ook aan een (werk)omgeving die nieuwe kansen biedt aan kwetsbare groepen.

 

Initiatiefnemers Petra Janssen en Simone Kramer van Social label ontwerpen arbeid op maat voor mensen die niet zo makkelijk aansluiting vinden in de samenleving, laat staan op de arbeidsmarkt. Met als sleutel een productontwerp van een Nederlandse ontwerper, leren zij een ambacht en krijgen betekenisvol werk. Zo vroegen zij bijvoorbeeld Kiki van Eijk een product te ontwerpen waar verschillende werksoorten aan vast zitten zodat iedereen een bijdrage kan leveren. Kiki ontwierp een hanglamp en kandelaar van restanten leer met fijn handwerk van gekleurde draden en een specifieke knooptechniek. Met de gezamenlijke productlijn >LICHT tonen de makers van RIBW Brabant (mensen met psychiatrische achtergrond) hun talent en ontstaan nieuwe mogelijkheden.

 

'Ik ben wat ik maak', staat er op het label aan de lampen, kussens, jassen en schorten. De makers van de producten poseren trots en zelfverzekerd op de website van Social label. De expositie bij Yksi Expo toont de volledige collectie van dit moment.