Expo Hannah van Luttervelt

Expo Julie van der Boorn

SBK - Deelnemer Yksi Expo

Expo Social Label

Stichting Zilver Werk - deelnemer Yksi Expo

Daria Biryukova - Deelnemer Yksi Expo

Vrienden - deelnemer Yksi Expo

Tristan Frencken - Deelnemer Yksi Expo

Heetman Patijn - deelnemer Yksi Expo

Leonie Werts - deelnemer Yksi Expo

Aleksandra Gaca

Ben Hoek

String

SBK - Deelnemer Yksi Expo

SBK opent nieuwe kunstuitleen bij Yksi Expo in creatieve en culturele hart Eindhoven


Donderdag 2 februari 2017 opent SBK kunstuitleen & Galerie haar eerste shop-in-shop in de Yksi Expo ruimte op Strijp S, het creatieve en culturele hart van Eindhoven. In het bruisende stadsdeel waar ooit de Philips apparatenfabriek was gevestigd, gaat SBK de samenwerking aan met Yksi Expo.
SBK staat al ruim 60 jaar synoniem voor het huren en kopen van hedendaagse kunst. Met een abonnement vanaf € 6,75 per maand, hebben klanten toegang tot één van de grootste en meest gevarieerde kunstcollecties in Nederland.


Artistiek directeur van SBK, Vera van Schoffelen: ‘SBK was al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie in Eindhoven. Met deze prachtige plek en het shop-in-shop concept geïnitieerd Leonne Cuppen, eigenaar en initiatiefnemer van Yksi Connect en Yksi Expo, denken wij met onze kunstuitleen particulieren en bedrijven in Eindhoven een mooie aanvulling te bieden op het bestaande kunstaanbod. Bovendien sluiten de aspiraties van SBK en Yksi Expo goed op elkaar aan. Door met elkaar te gaan samenwerken kan er synergie ontstaan dat tot mooie initiatieven kan leiden. Een betere match kunnen beide partijen zich niet voorstellen.’


Bij cultuurminnend Eindhoven is Strijp-S al jaren een begrip. Mede te danken aan de Dutch Design Week waar Leonne Cuppen aan de wieg stond. Ook werkte zij samen met het Van Abbemuseum, het Designhuis en MU Artspace.
SBK Eindhoven is vanaf donderdag 2 februari geopend van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. Marieke Wouters is aanspreekpunt en drijvende kracht van SBK Eindhoven.