Expo Hannah van Luttervelt

Expo Julie van der Boorn

SBK - Deelnemer Yksi Expo

Expo Social Label

Stichting Zilver Werk - deelnemer Yksi Expo

Daria Biryukova - Deelnemer Yksi Expo

Vrienden - deelnemer Yksi Expo

Tristan Frencken - Deelnemer Yksi Expo

Heetman Patijn - deelnemer Yksi Expo

Leonie Werts - deelnemer Yksi Expo

Aleksandra Gaca

Ben Hoek

String

Expo Julie van der Boorn

Yksi Expo: Made in Eindhoven
Julie van den Boorn: CompoLeather


CompoLeather heet het materiaal dat Julie van den Boom ontwikkelde tijdens haar afstuderen vorig jaar aan de Design Academy Eindhoven. Ze vermengde vezels van gebruikt leer met water en perste het mengmateriaal tot nieuwe vormen, zonder toevoeging van bindmiddelen. Bij Yksi Expo laat ze onder andere een mogelijke toepassing zien voor de automobielindustrie, die ze ontwierp tijdens een stage bij FBBasic in afstemming met BMW.

 

In de reeks ‘Made in Eindhoven’ laat Yksi Expo bij toerbeurt werk zien van jonge ontwerpers uit deze stad. Dit keer heeft Wendy Andreu het stokje doorgegeven aan Julie van den Boorn, die in 2016 afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven.

 

Van den Boom is gefascineerd door structuren, materialen, kleuren en alle andere aspecten van de schepping. Ook eenvoudige dingen in het leven, zoals de pure functie van een spijker of schroef boeien haar. Net als technische processen. Dit bij elkaar, samen met de wens om bij te dragen aan een duurzamere wereld, bracht haar op het idee om de levenscyclus van het zo waardevolle materiaal leer te verlengen.
Het resultaat van haar zoektocht, CompoLeather, is 100% natuurlijk van samenstelling en heeft onmiskenbaar de geur van het leer behouden.

Julie van den Boorn presenteert haar werk vanaf 28 januari tot en met 8 april bij de ingang van Yksi Expo en Winkel.