2012 Yksi Expo Liberation of Light ON TOUR

Poëtische, levende lichtinstallaties van Daan Roosegaarde, verrassende verlichtingsobjecten van kunstenaars en ontwerpers en voorbeelden van opvallend gebruik van licht en verlichting in buitenruimtes en bij gebouwen, onder andere van de hand van Har Hollands en UNStudio. Het is een greep uit de expositie Liberation of Light ON TOUR, samengesteld door Yksi Ontwerp. 

 

Nederlandse kunstenaars, architecten en ontwerpers lopen wereldwijd in de voorhoede in het toepassen van nieuwe lichttechnologie zoals led en oled. De tentoonstelling Liberation of Light laat zien dat leds veel meer zijn dan kleine, duurzame ‘lampjes’. Het licht, gevangen in een peertje, wordt nu als het ware bevrijd. Een revolutie in kunstlicht kondigt zich aan, even groot of misschien wel groter dan de uitvinding van de gloeilamp bijna 150 jaar geleden.

 

Liberation of Light was in een eerste versie in het najaar van 2010 te zien in het Designhuis te Eindhoven en trok veel belangstelling uit binnen- en buitenland. Door samenwerking met onder andere Capital D (Design Cooperation Brainport) kon Yksi de expositie in 2011 naar China laten reizen. In Beijing en Guangzhou zagen tienduizenden bezoekers de tentoonstelling. Mede door dit succes zijn er plannen voor een nieuwe tour naar China later dit jaar. Inhoudelijk wordt Liberation of Light telkens aangevuld met nieuwe ontwerpen die gebruik maken van de nieuwste technologie.

 

De expositie is van 09 maart t/m 18 mei te zien bij Yksi Expo en Capital D. Gelijktijdig zullen ook lezingen en workshops worden georganiseerd, samen met het Architectuur Centrum Eindhoven (ACE). 

 

Bekijk hier de promofilm, publicatie en foto's van Liberation of Light ON TOUR.

 

Mede mogelijk gemaakt door:
Yksi, Capital D, DutchDFA, Cultuurfonds Strijp, Exposize, Trudo